Bezlepkové perníčky

Recept 04  Bezlepkové perníčky

 

Suroviny:

400g pohankové mouky

120 g medu

160 g třtinového cukru moučka (lze i klasický cukr moučka)

60 g kokosového tuku

2 vejce

1 kávová lžička perníkového koření

1 kávová lžička jedlé sody

1 kávová lžička kvalitního kakaa

trocha citrónové kůry z chemicky neošetřených BIO citrónů 

 

Na polevu:

1 bílek

130 až 150 g moučkového cukru

pár kapek citrónové šťávy
 

Postup : Do mísy dáme: mouku, cukr, koření, sodu, citrónovou kůru a kakao. Vše důkladně promícháme. V hrnečku velmi pomalu a na nízkou teplotu rozpustíme kokosový tuk, med a následně přidáme vajíčka. Pomalu vléváme do směsi mouky, cukru, koření, sody, kůry a kakaa. Nejdříve zpracováváme lžící nebo nožem, následně rukou na hladké těsto. Uděláme bochník a ten vložíme na cca hodinu do lednice. Potom si uděláme 3 menší části, těsto rozválíme na pomoučeném válu a vykrajujeme požadované tvary, které vkládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180˚C, ihned po vyndání natíráme rozšlehaným vejcem.

Poleva: 1 bílek, 130 až 150 g moučkového cukru. Pár kapek citrónové šťávy. Vše dobře promícháme. Nesmí se nám vytvořit hrudky. Dáme do sáčku na zdobení a zdobíme.

Hezké (nejen) VELIKONOCE přejí Sylva a Natálka Praha :)